Marketing college, Marketing en linkbuilding collectief

By

De koffiemolen gids voor op kantoor

De serieuze koffiedrinker wilt niets liever dan zelf de koffiebonen thuis malen. Het malen van koffiebonen vergt iets meer tijd, maar elke kenner zal je vertellen dat het zeker de moeite waard is. De reden hierachter is dat koffiebonen, net als vele andere voedingsmiddelen, reageren met lucht. Zodra de koffiebonen gemalen zijn hebben ze namelijk een veel groter oppervlak dan ongemalen, en er is geen beschermende buitenschil meer. Het is erg belangrijk dat zelf gemalen koffiebonen direct gebruikt worden.

 

Drie soorten koffiemolens

Er zijn drie soorten koffiemolens : op basis van een molensteen waarbij de bonen geplet worden tussen 2 harde oppervlakten, op basis van een mes waarbij de bonen geschaafd worden en op basis van vermorzelen door tandwieltjes en uitsteeksels.

De koffiemolens die 'vermorzelen' werken net als de oude en bekende vijzel en stamper die de koffiebonen platstampt. Logischerwijs is deze methode niet 100% effectief omdat de maling niet overal even fijn is. Als je de keuze hebt, kies dan voor iets anders met betere resultaten.

De koffiemolens met mesjes schaven en hakken de koffiebonen. Ze werken electrisch en de ronddraaiende mesjes hakken de bonen in steeds kleiner wordende stukjes totdat een op het oog fijne maling in ontstaan. Helaas zitten er nog steeds grove stukjes in en zijn de granulus niet consistent qua grootte.

Als gevolg hiervan varieren de oppervlaktes van de granules, waardoor bij het koffiezetten varierende hoeveelheden smaak olieen vrijkomen. Een ander gevolg van het hakken is dat er vaak door de wrijving veel warmte bij vrijkomt en doordat de maling wordt opgewarmd kan dit ten koste gaan van de smaak.

 

De beste maling

Als je de beste maling wilt maken dan kun je het beste een koffiemolen op basis van een molensteen aanschaffen voor thuisgebruik. Dit type koffiemolen heeft een aantal met motor aangedreven plaatjes met pyramide-vormige tandjes die de koffiebonen tot gelijke grootte maalt. Met de betere modellen kun je zelfs de korrelgrootte of de snelheid van het malen aanpassen.

De echte koffie fanaten geven altijd de voorkeur aan de koffiemolen met een molensteen boven de andere soorten, ook al produceert dit soort veel meer geluid. De reden hiervoor is omdat dit soort koffiemolen de meeste controle aan de gebruiker biedt. De beste koffiemolen van dit soort kan rotatiesnelheden zo langzaam als 500 toeren per minuut aan.

Als jij, als aspirant barista, geinteresseerd bent in het kopen van een koffiemolen, dan zijn andere punten waar je op kunt letten: een solide, robuuste bouw, gemakkelijk schoon te maken, en laag in geluidsproductie. Het is handig om een schoonmaakborsteltje te hebben en als de molensteentjes los van elkaar kunnen.

Als je echt de perfecte kop koffie wilt maken en het niet erg vind om wat meer tijd en moeite hier in te steken, dan is een koffiemolen van een hoge kwaliteit zeker de moeite waard.

Geniet er van!

Visit Us On Google PlusVisit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestCheck Our Feed

Google+ | Website informatie