Marketing college, Marketing en linkbuilding collectief

By

Werken vanuit huis? Zorg voor een professionele aanblik

Werken vanuit de zolderkamer; dat is toch vooral iets voor studenten? Wel en niet. Menig bedrijfje is begonnen vanuit een “omgebouwde garage”, een keukentafel, of de zolder. Afhankelijk van je beroep kun je klanten ‘gewoon thuis’ ontvangen. Algemeen geaccepteerd zijn thuiskappers, nagelstudio’s aan huis e.d. kortom; uiterlijk verzorgende dienstverlening. Klanten komen gewoon aan huis, zolang de dienstverlening maar dik in orde is. Het wordt iets anders indien je als bijvoorbeeld financieel adviseur vanuit huis actief bent. Dan zul je toch echt een heuse kantoorruimte dienen aan te bieden.

Een bijkamer als kantoorruimte gebruiken

Belangrijk is het om in ieder geval een bedrijfsnaambord naast de voordeur te bevestigen. Zorg voor een neutrale hal met stoel, zodat de klant altijd even kan plaatsnemen mocht dit onverhoopt nodig zijn. Geef de klant zo min mogelijk de indruk dat deze een privéruimte betreft. Geen familiefoto’s maar gewoon een zakelijke omgeving met kapstok. Ook de weg naar de werkruimte dient van zo min mogelijk persoonlijke items te zijn voorzien. Natuurlijk zijn alle vertrekken brandschoon.

De werkruimte biedt een uitgebreid bureau, met daarbij minimaal 2 stoelen voor de klant(en) en 2 beeldschermen (zowel voor jezelf, als voor de klant een). Geen vloerbedekking op de grond, maar houten of stenen vloerdelen. Certificaten en diploma’s mogen ingelijst aan de muur prijken, en eventuele relatiegeschenken van eerdere klanten mogen her en der verspreid zijn. Komt men bij jouw op kantoor, dan betreedt men de zakelijke ruimte van een ervaren allrounder.

Aankleding, overig

Past jong en modern zijn bij jouw bedrijf? Enkele kekke hipster items mogen dan niet ontbreken; denk aan een chill ruimte. Nerf pistolen. Veel kleur. Sfeerverlichting d.mv. bureaulampen. Een systeemplafond met LED lichtbalken hoort er eigenlijk bij. Wordt dit lastig, zorg dan voor glashelder, zakelijke bureaulampen. Hieronder enkele voorbeelden.

bureaulamp design wit

Mooi, sfeervol design. Past overal

design bureaulamp wit of zwart

Sterk design, praktisch model. Komt ook overal tot zijn recht.

koperen bureaulamp

Deze lamp is altijd een schot in de roos. Stylish modern.

Visit Us On Google PlusVisit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestCheck Our Feed

Google+ | Website informatie