Marketing college, Marketing en linkbuilding collectief

By

5 Tips voor een sterk bedrijfslogo

Het creëren van een uniek en sterk bedrijfslogo kan best lastig zijn! Niet alleen beschikken veel bedrijven niet over de software om een fraai logo te kunnen ontwerpen. Ook wordt het logo al snel te generiek. Het maakt het voor potentiële klanten minder makkelijk om je logo te onderscheiden van die van concurrenten. Op deze pagina vind je vijf handige tips, die je helpen om tot een sterk bedrijfslogo te kunnen komen.

#1: gebruik de juiste kleuren

Een belangrijke eerste stap in het creëren van een bedrijfslogo, is het selecteren van de juiste kleuren. De gebruikte kleuren moeten passen bij de doelgroep van je organisatie. Heb je een zakelijke doelgroep, een jonge doelgroep of bijvoorbeeld voornamelijk vrouwelijke klanten? Laat een duidelijke huisstijl ontwerpen en gebruik dezelfde kleuren voor je logo.

#2: wees creatief, maar maak het logo niet te druk

Bij het selecteren van kleuren en bijvoorbeeld een geschikt lettertype, mag je best creatief zijn. Je wilt opvallen! Pas echter op dat het logo van je bedrijf niet te druk wordt door bijvoorbeeld sterk contrasterende kleuren.

#3: vermijd het gebruik van symbolen

In veel logo’s zitten symbolen verwerkt. Denk aan het symbool van een kies in het logo van een tandartsenpraktijk. Het maakt een logo al snel erg generiek! Probeer het gebruik van symbolen om deze reden te vermijden.

#4: ga voor een tijdloos logo

Zorg dat het logo tijdloos is. Je wilt voorkomen dat het logo over een paar jaar vervangen moet worden, omdat deze bijvoorbeeld niet goed past bij de diensten die je aanbiedt. Houd het logo neutraal, maar val er wel mee op!

#5: schakel een professionele vormgever in

Om het ontwikkelen van een bedrijfslogo makkelijker te maken, is het sterk aan te raden om hier een professionele vormgever voor in te schakelen. Zoals bijvoorbeeld LogoSnel.nl. Een vormgever beschikt over de kennis, ervaring en tools om tot een fraai eindresultaat te kunnen komen!