Marketing college, Marketing en linkbuilding collectief

By

Aanzienlijke omzetvergroting: de kracht van online leadgeneratie

Aanzienlijke omzetvergroting: de kracht van online leadgeneratie

Online leadgeneratie

Als ondernemer ben je constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden en manieren om vooruit te gaan. Voor veel ondernemers betekent dat fysieke uitbreiding, nieuwe doelgroepen aanboren of misschien zelfs wel nieuwe producten toevoegen aan de bestaande productenreeks. Voor slechts een kleine groep ondernemers betekent dit echter investering in online marketing. En dat is gek.

Het internet biedt namelijk oneindig veel mogelijkheden. Een lokale ondernemer kan zijn afzetmarkt exponentieel zien groeien, zonder fysiek uit te breiden. Van lokale ondernemer in Alkmaar, naar nationale retailer. En dat bovendien voor een relatief lage prijs. Maar ook lokaal kunnen ondernemers sterk groeien. Wat als 30% van de plaatselijke bevolking voortaan de kleren koopt in uw winkel? De effectiviteit van online marketing is ongekend.

 

De ‘ver van mijn bed show’

Het feit dat zo weinig ondernemers investeren in online marketing ondanks dat het zoveel te bieden heeft is natuurlijk wel te verklaren. Voor veel ondernemers is online marketing namelijk een ‘ver van mijn bed show’. Ingewikkeld. Iets voor ICT’ers. Het gebeurt bovendien vaak dat ondernemers de effectiviteit van online marketing zwaar onderschatten. Ook weer niet zó vreemd dus, dat ondernemers vaker niet dan wel voor online marketing kiezen.

Voor de nieuwsgierige ondernemer biedt online marketing echter ongelofelijk veel kansen. Laat ik het daarom eerst uit de ‘ver van mijn bed show’ hoek halen en heel kort uitleggen hoe het werkt. Online marketing bestaat hoofdzakelijk uit 2 componenten. Ten eerste is dat het aantrekken van zoveel mogelijk website bezoekers door je vindbaarheid te vergroten op het internet (bijvoorbeeld hoog scoren in Google) en online reclame te maken. Ten tweede is dat het omzetten van al die bezoekers in klanten door je website optimaal in te richten. Een goede online marketing strategie is succesvol op beide terreinen en genereert uiteindelijk dus meer leads en sales.

De ‘niet meer zo ver van mijn bed show’

“Oké, zo’n online marketing strategie wil ik wel. Maar hoe doe ik dat?”. Het antwoord op die vraag is eigenlijk vrij simpel. Ga in zee met een expert! Online marketing biedt ongekende mogelijkheden, maar dan moet het wel goed en compleet worden uitgevoerd. Met de opkomst van deze tak van sport is er voor elke ondernemer ook wel een geschikte partner te vinden die uw online marketing kan doen. En geloof me, die partner betaalt zich dubbel en dwars terug. Zelf heb ik een hele goede ervaring met Webstijl, uit Alphen aan den Rijn. Mijn websitebezoek is bijna 8x zo hoog en mijn omzet is gestaag meegegroeid. Ik gun het elke ondernemer om de kracht van online marketing te ervaren. Voor iedereen die interesse heeft in online marketing en online leadgeneratie zou ik Webstijl dan ook zeker aanraden.