Marketing college, Marketing en linkbuilding collectief

By

College persbericht plaatsen: zo plaats je gemakkelijk en snel een persbericht voor je bedrijf!

Het schrijven van een goed persbericht is alles behalve eenvoudig. Zo dient het persbericht op te vallen en is het lastig om dat voor elkaar te krijgen. Er komen namelijk honderden persberichten per dag naar buiten en slechts enkele van deze weten een grote groep mensen te bereiken. Om ervoor te zorgen dat het persbericht een grotere groep bereikt, dient het zowel van goede kwaliteit te zijn als dat het origineel en pakkend is. Alleen een leuke kop is bij lange na niet genoeg. In dit artikel worden er een aantal tips gegeven waardoor jij voortaan beter weet hoe je een persbericht moet plaatsen.

Hanteer een vaste vorm

Bij een persbericht plaatsen is het van belang dat je een vaste vorm gebruikt. Zet hierbij de belangrijkste informatie die je wilt verwerken in het bericht boven het artikel. Zo heb je een rode draad en kun je dit op je eigen manier leuk invullen. Een aanrader hierbij is om gebruik te maken van de vijf W’s. Door continu op dezelfde manier te werk te gaan, trek je aandacht van lezers. Hierdoor zullen zij jou onthouden en meer van jou willen lezen. Zorg er daarom voor dat alle berichten in dezelfde stijl worden geschreven en de lezers weten waar ze op kunnen rekenen.

De titel is erg belangrijk

Een goed persbericht is belangrijk om ervoor te zorgen dat de lezers terugkeren. Echter, om ervoor te zorgen dat lezers kennismaken met jouw artikelen is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat het bericht er interessant uitziet. Om dit voor elkaar te krijgen is een goede titel onmisbaar. Besteed tijd om tot een creatieve en pakkende titel te komen. Zorg ervoor dat de titel duidelijk is, maar wel tot nieuwsgierigheid leidt.

Houd rekening met de doelgroep

Wanneer je een persbericht wilt posten, is het belangrijk dat je weet voor wie je schrijft. Zorg er daarom voor dat je dit eerst in kaart brengt. Aan de hand van de doelgroep kun je een gepaste schrijfstijl bepalen. De schrijfstijl bepaalt voor een groot gedeelte het leesgenot. Zorg er daarom voor dat je hier geen steken laat vallen en verdiep je in de doelgroep. Zo zijn er een aantal woorden die je echt niet moet gebruiken bij advocaten die ouder zijn dan 50. Elke doelgroep heeft een eigen handleiding en zorg ervoor dat je deze eigen maakt.

Bekijk de behaalde resultaten van vorige berichten

Wanneer je al enige tijd bezig bent met het publiceren van persberichten, is het belangrijk dat je kijkt naar de behaalde resultaten. Kijk naar schrijfstijlen die werken. Leer hiervan en probeer hier op te bouwen. Daarnaast kan het ook zijn dat iets totaal niet werkt en dan is verstandig om de manier van schrijven aan te passen. Door kritisch naar je resultaten te kijken, bereik je op lange termijn het meest. Zo ben je in dit vakgebied nooit uitgeleerd en kom je continu nieuwe mogelijkheden tegen.