Marketing college, Marketing en linkbuilding collectief

By

Goede teksten met taalstudenten

Vroeger was het voor een goede online tekst voldoende om deze vol te proppen met de zoekwoorden waarop je gevonden wilde worden. Dat de tekst daar saai, onleesbaar en een overduidelijk verkooppraatje werd, maakte niet uit. Gelukkig wordt google steeds slimmer, en is het doel van de zoekmachine om haar lezers zo goed mogelijke websites voor te schotelen. Dat betekent niet alleen dat het zoekwoord op de tactische plekken terug moet komen, maar ook dat het goed leesbare content moet betreffen.

Online schrijven verandert

Dat heeft een dubbele insteek: enerzijds wil google haar zoekers een zo goed mogelijk antwoord op hun vragen geven. Anderzijds wordt de concurrentie online steeds groter, en wordt het hoe langer hoe moeilijker om nog op te vallen. Om te blijven hangen, zul je daarom content moeten aanbieden die opvalt en je lezer op een bepaalde manier raakt. Daarbij gaat het minder om kennis van technische seo, en meer om een gevoel voor taal.

Platform marketingmed publiceerde onlangs een opiniestuk van een gewezen literatuurstudent, die min of meer het vak inrolde. Het hele stuk kun je hier lezen.

Belangrijkste lering van het stuk? Taal- en literatuurstudenten, die eerst vrij beperkt waren in hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt, kunnen zomaar een hele nieuwe categorie werk voor hen open zien gaan. Het internet zit te springen om goed geschreven teksten, en mensen met een literatuur achtergrond kunnen deze bieden.

De toekomst van de arbeidsmarkt voor content

De fijne kneepjes van het SEO en contentmarketingvak, zijn relatief eenvoudig online te leren. Iedereen met een gevoel voor taal, kan zich de punten waar op gelet moet worden voor een goede SEO tekst eigen maken. Maar niet iedereen met kennis van deze punten, kan zomaar een taalgevoel ontwikkelen dat er nog niet is. 

De content marketeers van de toekomst hebben dus deze basis van een uitmuntend taalgevoel. Met sites als Frankwatching en Dutch Cowboys is het geen kunst om jezelf op de hoogte te houden van de nieuwste trends in online marketing. De manier is om deze op een creatieve manier voor jouw bedrijf te laten werken. Precies het soort creativiteit dat mensen met een literaire achtergrond vaak hebben.