Marketing college, Marketing en linkbuilding collectief

By

Het belang van datakwaliteit

Bij elk bedrijf is het belangrijk dat de meest actuele data op elk gewenst moment opgevraagd kan worden. Hierbij is het ook van belang dat deze data correct is aangezien er voortdurend mutaties kunnen ontstaan. Datamanagement omvat het opslaan, up-to-date houden, onderhouden en beschikbaar stellen van data. Datamanagement is nodig om de data betrouwbaar en consistent te houden in het bedrijfssysteem, waarvoor een data management plan onontbeerlijk is. Hierdoor kan er tijd en geld bespaard worden. Problemen en onduidelijkheden kunnen voorkomen worden. Bovendien kan de efficiency in het rapportageproces verbeterd worden.

Aandachtsgebieden

Analyse is het toepassen van data mining technieken, zodat relevante trends in de data ontdekt kan worden. Het inrichten van de datasets is een stap die hieraan vooraf komt. De integriteit van de datasets in elke situatie bewaken wordt onder control verstaan. Onder compliance valt het bewaken van de rapportage processen. Deze moeten aan de interne en/of externe standaarden voldoen. Het leveren van transparantie aan de stakeholders is ook een onderdeel van compliance. Risicomanagement houdt in dat de datakwaliteit wordt gemeten en onder controle wordt gehouden. Dit is nodig voor bijkomende en kritische processen.

Datakwaliteit verbeteren

Een rapport moet in het bedrijfsleven in elke situatie aan bepaalde gestelde eisen voldoen. Een goed rapport mag niet tekort schieten op het gebied van analyse, control, compliance en risico management. RGB Finance beschikt over veel kennis en ervaring in deze dimensies. Wij kunnen u assisteren met het opzetten van een raamwerk om de datakwaliteit op peil te houden. Ook voor ondersteuning bij de implementatie hiervan zijn wij beschikbaar.

Meer: Data – Webanalist