Marketing college, Marketing en linkbuilding collectief

By

Je vaardigheden verbeteren met een loopbaancoach

Wanneer je afstudeert is het zover: je moet je eerste stappen in de carrieremarkt zetten. Als je vers van de schoolbanken komt met je diploma in de hand, kan het allemaal wat overweldigend zijn. Om je voor te bereiden en met veel zelfvertrouwen te gaan solliciteren of aan je eerste job te beginnen, kan je gebruik maken van een loopbaancoach.

Een loopbaancoachstaat je bij om je persoonlijk functioneren te verbeteren, dat kan om de baan te kunnen krijgen die je heel graag wil, maar ook om jezelf te verbeteren in de baan die je al hebt. Bij loopbaanbegeleiding wordt er altijd gefocust op de eigenschappen en kwaliteiten van de individuele persoon. Het kan zijn dat je graar assertiever wil worden, beter wil leren samenwerken of duidelijker wil kunnen communiceren, aan elk ontwikkelingspunt kan gewerkt worden. Vanuit jouw kunnen wordt er gekeken wat een goede strategie is om jezelf te verbeteren.

Om een loopbaanbegeleidingstraject te starten, kan je vrijblijvend een afspraak maken bij een loopbaancoach voor een intake gesprek. Soms kan het ook na een doorverwijzing van een bedrijf zelf, dat de attitude en vitaliteit medewerkerswil verbeteren. In dit gesprek wordt er besproken op welke vlakken je coaching zou willen en/of waar je graag aan zou willen werken. Door gerichte vraagstelling verdiept de loopbaancoach zich in je situatie en in wat je wensen zijn. Hierop gebaseerd wordt er een persoonlijk plan van aanpak opgesteld, helemaal gericht op wat je wil bereiken. Dan gaan jullie samen aan de slag met doelgerichte opdrachten, ook doorlopen jullie situaties waarin je moeilijkheden ondervindt en hoe je ze anders zou kunnen aanpakken. Er kan ook een beroepskeuzetest, competentietest of persoonlijkheidstest gedaan worden om sterktes, zwaktes en leerpunten te ontdekken. Met al deze kennis en informatie, helpt de loopbaancoach je met de juiste technieken om je vraag op te lossen.