Marketing college, Marketing en linkbuilding collectief

By

Paradontitis

Wanneer je tandvlees bloedt tijdens het poetsen, betekent het meestal de je je gebit niet goed genoeg schoonhoudt. Wanneer je hier niets aan doet, kan het zo zijn dat je tandvlees gaat ontsteken. Ongeveer 95 procent van de mensen loopt rond met ontstoken tandvlees zonder hiervan op de hoogte te zijn.

 

Wanneer je tandvlees enkel nog bloedt, ben je vaak nog op tijd om er iets aan te doen. Behalve een vieze smaak in de mond en een slechte adem, is er dan vaak nog niet veel aan de hand. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een afspraak te maken bij de mondhygiënist: deze maakt je mond grondig schoon.

 

Echter, wanneer je er te laat bij bent en je tandbot is aangetast, zijn de gevolgen wat minder prettig. In dat geval is er namelijk sprake van parodontitis. Dit houdt in dat de tanden en kiezen steeds losser gaan zitten en uiteindelijk zelfs kunnen uitvallen. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk om zo snel mogelijk een afspraak met de parodontoloog te maken.

 

Vaak maakt zo een paradontoloog eerst wat foto’s van je gebit. Aan de hand daarvan stelt deze dan een behandelplan op. De gehele mond krijgt een grondige reinigingsbeurt en vaak krijgt de patiënt ook nog aanvullende informatie over het poetsen. Het kan voorkomen dat ze de verstandskies trekken. Dit gebeurt regelmatig, omdat het ontstoken tandvlees vaak over de verstandskies heen komt te liggen. Na ongeveer twee maanden vergelijkt de paradontoloog de huidige situatie met de beginsituatie. Als het goed is heeft er dan al veel verandering plaatsgevonden en is het tandvlees alweer bijna genezen. Over het algemeen ziet een gebit er na zo een behandeling weer helemaal top uit. Mocht het toch zo zijn dat er een tand of kies getrokken moet worden, is er altijd nog de mogelijkheid voor een implantaat tand.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.