Marketing college, Marketing en linkbuilding collectief

By

Vindbaarheid creeren met je extensies

Als je een website gaat oprichten, moet je goed nadenken over welke domeinnaam je aan de website wilt gaan verbinden. Een domeinnaam moet namelijk bij je identiteit, bedrijf en merk passen. Met de invoering van de New Top Level Domains (gTLDs) wordt dit nog makkelijker gemaakt.

De nieuwe gTLDs biedt de domeinnaamhouder meer mogelijkheden. Met de invoering van de nieuwe extensies is het mogelijk om voor een meer relevante naam te kiezen, die helemaal op jouw bedrijf/sector of locatie is afgestemd. Een deel van de nieuwe gTLD’s dragen zelfs bij aan de vindbaarheid van een website. De .nl en .com worden naar de achtergrond gedreven en er wordt plaatsgemaakt voor unieke extensies zoals.bike.

Met een .bike, .travel of .camera extensie is het voor iedereen helder waar jouw website of webshop overgaat. Iemand die op zoek is naar een digitale camera zal bijvoorbeeld sneller klikken op een website die eindigt op .camera omdat diegene weet dat het een website over camera’s betreft.

Met extensies zoals .capetown, .berlin, .brussels of .wien maak je jouw bezoeker meteen duidelijk waar jouw bedrijf zich bevindt of op welke regio het zich richt.

Daarnaast geeft ook steeds meer belang aan de geografische nabijheid van een online bezoeker. Google matcht steeds vaker de plaatsbepalingen van de online bezoeker en de website die in de buurt zou liggen van de bezoeker. Dit wilt zeggen dat er vaak resultaten bovenaan komen te staan die voor de bezoeker het gemakkelijkste zijn te bereiken. Dit resulteert erin dat bijvoorbeeld een bezoeker die op zoek is naar een Volvo auto en zich bevindt in Antwerpen, de website www.volvo.antwerpen snel tegenkomt op Google. Een autodealer zou daarom kunnen inspelen met een specifieke geografische extensie waar hij wilt worden met zijn website.

De geografische extensies bieden een domeinnaamhouder veel voordelen, die niet met een .nl of .com domeinnaam kunnen worden bereikt. Zo kan een gTLD extensie de lokale vindbaarheid verbeteren van de website en weten bezoekers meteen waar een website over gaat bij het gebruik van bijvoorbeeld een .flowers of .garden extensie.

Ga voor een unieke domeinnaam met veel kansen en laat vandaag nog uw domeinnaam registreren.

Wilt u eerst de mogelijke, beschikbare domeinnaam checken? Dat kan op bijna alle domeinregistratie bedrijven!

Meer: