Marketing college, Marketing en linkbuilding collectief

By

Voor uw klanten bereikbaar zijn als bedrijf

Telefonisch bereikbaar zijn is voor de meeste bedrijven een must. Waar het vroeger alleen nodig was als je direct aan klanten verkocht, kan zelfs een betongieterij of een fabrikant van motoren er niet meer onderuit: ieder bedrijf moet bereikbaar zijn voor zijn klanten, want de klant wil dit graag. Maar juist voor de kleine bedrijven is dit vaak erg lastig: er zijn weinig financiële middelen en door de beperkte grootte van het bedrijf word er ook niet zo vaak gebeld.

Kleinere bedrijven hebben hier vaak moeite mee: men moet al enorm hard aanpoten om het financieel te redden en daarom wil men zich het liefst focussen op zijn of haar kerntaken. Als de telefoon dan ook nog een keer opgenomen moet worden leidt dit tot een dilemma: als werknemer van een midden- of kleinbedrijf heb je immers genoeg werkzaamheden, en het moeten beantwoorden van een telefoontje betekent dat je je daar tijdelijk niet mee bezig kunt houden. Maar iemand in vaste dienst nemen om de telefoon op te nemen is ook geen optie: het bedrijf heeft wellicht genoeg klanten, maar het zijn er lang niet zoveel dat de kosten van een telefonist opwegen tegen de baten van het telefonisch bereikbaar zijn.

Daarom is het uitbesteden van dit werk voor veel midden- en kleinbedrijven de beste keuze. Zo’n antwoordservice vraagt namelijk geen extreem hoog vast bedrag per maand, maar werkt negen van de tien keer juist met een laag basistarief, waar de kosten per telefoontje vervolgens bovenop komen! Sommige services, zoals www.antwoordservice-telefoonservice.nl bieden daarnaast ook nog de mogelijkheid om andere administratieve werkzaamheden uit te voeren. Op deze manier ben je bij weinig telefoontjes dus ook relatief weinig geld kwijt en wordt de administratie ook voor je uitgevoerd. Zo kunnen jij en je onderneming zich bezighouden met de werkzaamheden die er op dat moment echt toe doen!