Marketing college, Marketing en linkbuilding collectief

By

Voordelen van Marketplaces

Wie een eigen WordPress webshop bezit, heeft vaak nog een lange weg te gaan om de producten verkocht te krijgen. Het ligt voor de hand om op eigen kracht zo hoog mogelijk te scoren in zoekmachine’s. Natuurlijk richt je jouw website zo SEO-vriendelijk in, en voer je een stuk ‘linkbuilding’ uit. Maar tegenwoordig ben je er dan nog lang niet. Grote marketplaces (zoals Marktplaats, Bol.com, Beslist) en overkoepelende websites (Zalando e.d.) drukken de kleinere spelers weg in de zoekresultaten. Zo komt de consument telkens weer bij grote spelers uit.

Deelnemen aan Marketplaces

Binnen deze grote marketplaces is het natuurlijk mogelijk om zelf deelnemer te worden. Om online succes te behalen is dit aan te raden, wanneer andere bronnen onvoldoende opbrengsten opleveren. Het deelnemen aan marketplaces is niet altijd even eenvoudig, echter er zijn WooCommerce plugins te vinden die hierin uitkomst bieden. Deze plugins, zoals voor Marktplaats, dragen bij aan gebruikersgemak: het proces om producten aan te bieden wordt gemakkelijker, maar ook het beheer en de bestellingen zijn hiermee te organiseren vanuit de eigen webwinkel.

Kosten

Verkoop via derden kanalen is natuurlijk niet gratis. Iedere marketplace kent eigen voorwaarden en tarieven per verkocht product of per vertoond product. Daarnaast zijn commerciële Woocommerce plugins ook niet gratis in gebruik; afhankelijk van de gekozen plugin varieert het tarief tussen 8 euro en zo’n 27 euro. Het gemak en de overzichtelijkheid wegen hier echter niet tegen op. Om nog maar niet te spreken over de tijdsbesparing. Dit zijn echte aanraders voor iedereen die zich op marketplaces gaat begeven.