Marketing college, Marketing en linkbuilding collectief

By

Welke competenties heb je nodig als verandermanager?

Verandermanager word je niet zomaar. Je zult aan bepaalde competenties moeten voldoen als je deze functie met succes wilt kunnen uitvoeren. Deze competenties kun je uiteraard leren met een master verandermanagement. Wij vertellen je alles over de competenties waar je als verandermanager aan moet voldoen, zodat jij precies weet wat je kunt verwachten tijdens master en tijdens het uitvoeren van deze functie.

Herkennen van mogelijkheden

Als verandermanager zorg je ervoor dat veranderingen binnen een bedrijf of organisatie soepel verlopen. Dit zul je moeten doen door veranderingen door te voeren, maar het herkennen van mogelijkheden voor deze veranderingen is ook een belangrijk onderdeel van deze functie. Je zult namelijk zelf met ideeën moeten komen over hoe het binnen een organisatie beter kan en op welke afdelingen de veranderingen doorgevoerd kunnen/moeten worden om het beste resultaat te krijgen.

Anderen leiden en motiveren

Om organisatorische veranderingen binnen bedrijven te realiseren zul je ervoor moeten zorgen dat je draagkracht vindt onder de medewerkers. Als je geen support krijgt van de medewerkers kan het namelijk nogal een uitdagende functie worden! Je doet dit door anderen op de goede manier leiding te geven en hen te motiveren om de veranderingen te steunen. Je laat zien wat de toekomst hen te bieden heeft en overtuigd hen dat dit de juiste stap is voor het bedrijf.

Streven naar het juiste resultaat

Om draagkracht te krijgen vanuit de medewerkers zul je als verandermanager altijd moeten streven naar het juiste resultaat. Een verkeerd resultaat kan er namelijk voor zorgen dat de organisatie van het bedrijf in de soep loopt en wellicht tot een faillissement. Door altijd realistisch te blijven kijken naar de uitkomsten van je plannen en ideeën moet dit voorkomen kunnen worden.

Inzicht in risico’s

Wat je onder andere leert bij een master management cultuur en verandering is hoe je risico’s voor de organisatie kunt inschatten. Dit doe je door diverse analyses op basis van data en trends te maken en te bekijken wat voor effect deze op de organisatie waarvoor je werkt kunnen hebben. Te grote risico’s wil je niet nemen, omdat de uitkomsten funest kunnen zijn voor de organisatie. Echter hangt dit natuurlijk compleet van de situatie van het bedrijf af!

Je houdt van verandering

Dit is wellicht een beetje een cliché, maar als verandermanager moet je natuurlijk niet bang zijn om vastgeroeste processen aan te passen en te verbeteren. Je begrijpt dat je dit met een reden doet en vindt het fijn om bepaalde zaken binnen een organisatie op positieve manier te veranderen. Wel begrijp je dat dit soms op negativiteit vanuit de medewerkers kan stuiten, maar dat is een zorg die je graag bij hen wegneemt. Passen deze competenties bij wie jij bent als persoon of wil je hier graag in verder ontwikkelen? Dan is een master verandermanagement echt wat voor jou. Tijdens deze master leer je hoe je over de bovenstaande competenties kunt gaan beschikken en wat voor baankans jij hebt bij iedere soort organisatie.